Monday, May 17, 2010

aku rindu jadi junior. :D

salam alaik.

bosan.ahhh.sudah dengan perkataan itu.sudah lali.ahaha.aku tengok semua budak dah excited nak masuk U.tak kurang yang dah masuk matrik berteriakan mengatakan matrik itu best.tak lebih juga mangsa-mangsa seperti aku yang masih berdendang sayang jantungnya menantikan keputusan scholarship MARA and JPA. gile ar kalau aku tak kesah dapat ke tak.mesti aku kesah. tapi kalau dak rezeki aku di Uitm.teruskan sahaja langkah.usah sesal.Allah dah bagi jalan.kita terima sahaja.

oh ya.pagi tadi aku bangun gembira.wakaka.tapi baru aku sedar.aku cuma bermimpi.boleh aku mimpi aku dapat scholarship pegi INDIA??ahahahaha.dah la course pelik je.pentadbiran awam.lebih memelikkan kat surat tawaran dan ada da jawatan aku lepas aku graduate.University aku terletak di HARAHA.penat aku googling.tak jumpa2 pon.tapi time dalam mimpi tu.aku terima dan melonjak dengan riangnya.ahahaha.hadoih.

bosan menguasai.facebook la menjadi tempat lepak.dulu aku tak reti main facebook ni.maklumlah.zaman myspace dah berlalu.dulu kala lagi lagi zaman friendster.testimoni.testimoni.hak3.tapi itulah kenangan.macam2 orang aku jumpa.ok.berbalik kepada facebook tadi.aku rasa best plak main facebook ni.gila ramai aku jumpa teman setadika and sekolah rendah di laman ini.

memang jejak kasih betul.tapi malam ini.aku rase sayu plak.bila aku jumpa sorang2 facebook senior aku.ahahahaha.dulu dorm aku paling kecik kat SASER.(mesti shin tak puas hati). dorm aku 9 orang ja.

senior - Serak , Meor , Chip , Aiman , Fathi
naib senior -Anas , Apeng , Mush , Acap

see.9 orang je.katil ada 5.hak3.aku rindu gila plak kat dorm aku.dorm aku bertentangan ngan dorm shin.oleh itu.kitorang saling berjiran.wakaka.tapi dorm shin burok.dorm plg teruk LEKIR ARAS 2.wakaka.walaupon aku plg rindu masa aku form 5.aku rasa aku lagi rindu suasana dorm masa aku form 4.senior2 aku baek duuhh.walaupon serak penah pau ayam kfc aku tanpa kebenaran.ahaha.tapi dorang sempoi gile r.dorang boleh diajak borak2.gurau2.gelak2.bbeza dengan masa aku jd senior.junior2 aku bapak skema.ahahaha.betul ni.senyap sunyi dorm aku masa aku form 5.tak caya tanya Apeng.ahahaha.

KOMPILASI KERINDUAN AKU.VERSI FORM 4.

Aku rindu aku bangun tido aku tgk serak ngah makan roti canai dengan rakusnya.baru balik fly.
Aku rindu tgk meor tekun gila baca buku dok bersengkang mata ja.
Aku rindu masa semua berkumpul makan ramai2.
Aku rindu masa esoknya SPM matematik dorang boleh bantai gelak2 dan berjenaka.
Aku rindu jadi junior bila pakai baju KAMI 7TH BATCH.senior pandang2 sleck.hak3.
Aku rindu nak baca serak punya diari bawah katil aku.
Aku rindu nak maen gitar kat dorm A205 ngan pesot.
Aku rindu baldi ngan selipar aku hilang.
Aku rindu kena beratur masa kat DM.
Aku rindu takda air.
Aku rindu Hari guru senior maen cak lempong.
Aku rindu nak dgr klik kelantan berborak.
Aku rindu nak tgk Form 5 marah2 ayam dorang kene rembat kat DM.ahaha.
Aku rindu hari first tido kat Saser.
Aku rindu kene pau maggie ngan senior.
Aku rindu kena kawad sampai kol 2 pagi masa berlatih hari sukan.
Aku rindu Icebreaking hari pertama kat dorm kembang.
Aku rindu hias dorm masa form 4.
Aku rindu sapu dorm.
Aku rindu kejut meor bangun yang mmg dia takkan bangun punya.
Aku rindu nak tgk Serak pulangkan meja aku lepas bbulan-bulan.ahaha.
Aku rindu masa bulan puasa Form 5 keluar dulu.
Aku rindu nak main futsal cam ramble time form 4.
Aku rindu batch aku kena marah ngan DOOM.
Aku rindu tgk champions league final
Aku rindu kantin lama.
Aku rindu blok kemahiran hidup SDAR.
Aku rindu pegi sembahyang jumaat jalan kaki.
Aku rindu masa Jaha jadi Imam.
Aku rindu WanBad ngan Maher bagi tazkirah.
Aku rindu kena tido kat surau cuz qiamulail.
Aku rindu orientasi.
Aku rindu makan wasabi satu suap.
Aku rindu jerit2 tgk TV dalam DM.
Aku rindu nyanyi lagu kediaman.
Aku rindu Andre pakai kot.
Aku rindu Koci kena bahan.
Aku rindu Aceh mengaku dia pau kepsi aku.
Aku rindu Fathi and Aiman maen mesej cover2.
Aku rindu Meor gaduh ngan Acap.
Aku rindu tandas Tuah.
Aku rindu Iron room.
Aku rindu semua itu.

zaman kita jadi junior maybe zaman kita mencarut dan merengek ketidakpuashatian dengan macam2 hal..itu tak kena.ini tak kena.tapi zaman jadi junior sangat best dihargai apabila kita dah jadi senior.ahahaha.apa aku merepek.aku amat menghargai senior2 aku.walaupon ade due tiga kerat yang leh kata palat.tapi mostly coool.

exA202.

Serak - bakal fly ke India.
Fathi - Alexandria , Mesir.
Chip - Utp , tronoh.
Aiman - UNITEN bangi.
Meor - UIA , nilai.

AKU RINDU SASER.
sumpah aku rindu.
sekian.ikhlas dan rindu.
-anas-

11 comments:

  1. uuiishhh
    berapa banyak rindu daa. ;D
    yup yup
    btw alam persekolahan sngt best :)

    ReplyDelete
  2. aku pon rindu ko gak *tetiba* haha
    sesungguhnya zaman persekolahan adalah yang paaaaaaling best!

    ReplyDelete
  3. adoi aku nak mintak maaf ah kat senior kalau ada buat salah.ni yg nak syahduu ni

    MEOOOR!!!!

    ReplyDelete
  4. owh bnyk ko rndu anas,ak xde dm list plak?hahahaha

    ReplyDelete
  5. to humaira : ahahaha.yup2.lagi2 kalo dok ostel.huarhh.rindu gile beb.

    to fira ; ahaha.byk lagi tak masuk ni.

    to zida : no doubt la zida shchoolife plg best.

    to yazid : sapa suh ko gaduh ngan meor.hahaha

    to kangkung ; saba2.tgh update lagi ni.aahaha

    ReplyDelete
  6. aku sayang meoor!!
    meooorrr!!!

    ReplyDelete
  7. yazid emo ngan meor.
    ahahahaha.
    die kat UIA bai.
    jumpe r dia.

    ReplyDelete
  8. apsl ko pnggil ak kang kung?arghhhhh,hahaha

    ReplyDelete
  9. nama komersial tu poi.hahaha

    ReplyDelete