Tuesday, July 26, 2011

bila di sekolah dulu part #3


.tengok locker budak sekolah lelaki.mantap kan?

salam alaik.

dulu waktu aku di sekolah lelaki lelaki maskulin jantan bersuara besar , aku makan sebanyak enam kali sehari.kalau termasuk kantin dan projek maggie malam buta.aku rasa lebih kurang lapan kali sehari.memang kuat rutin makan aku setiap hari.

tapi apalah sangat di expectkan dengan makanan asrama.lagi-lagi kalau hari tu dewan makan serve ikan.ohhhh.melankolik.dengan kecukaan muka makcik dewan makan yang langsung tak mesra.dan bajet cun tenyeh lipstik dekat bibir dan sangat kedekut bila budak mintak tambah padahal lagi lima minit je dewan nak tutup.memang sayu.

ini port tetap karipap sardin kantin di kelas gua.gua rindu karipap along!

dan hari hari yang dewan makan serve ikan tongkol dan ikan paus barangkali.lebih keras dari bola kriket sampai kucing pon tak lalu nak makan.oh.sayuu.tapi apalah sangat nak demand lebih2.bila lapar sumbat saja.waktu bulan puasa pon best juga.sekolah aku lain sikit dari sekolah2 lain.biasanya orang makan lepas tu baru sembahyang maghrib.dekat saser , waktu azan ,telan la dua tiga kurma lepastu terus semayang maghrib.dan lepastu wirid pendek dan lepastu sambung solat hajat.lepastu baru boleh makan.

waktu aku form 4.brader form 5 akan buat announcement,"form 5 boleh keluar , form 4 tunggu dulu! " dan sebaliknya jadi bila aku form 5.lari macam haram.sebab nak dapat spot terbaik dan bahagian ayam terbaik.makan dekat saser style lima orang kongsi satu tray.bila dah lapar.perut pon jadi dajal.ambik bahagian  orang.lagi2 form 4.kih3.lepastu form 4 datang dgn muka sayu.kuyu.makanlah apa yang ada.bekas2 senior.kih3.tapi takdalah senior kejam sangat.

dalam banyak2 makanan yang dewan makan serve.aku paling enjoy makan sarapan waktu2 menjelangnya spm.time tu sekolah sponsor telur separuh masak dua biji sorang dengan roti.operasi memecahkan telur memang macam main cabutan bertuah.ada luck dapat la telur separuh masak.kalau luck kurang sikit dahlah telur rebus.kalau dah takda luck langsung dapat lah telur mentah.lepastu show off depan form 4 sebab form 5 je yang dapat speciality telur ni.almaklumlah senior. : D

telur separuh masak paling sedap di makan di dalam kelas.  (tengok alas meja sekolah lelaki.lagi cantik dari sekolah perempuan. kih3)

bila dah masuk kms.rasa lah sikit kenikmatan makan sedap.tapi sesungguhnya pengalaman yang paling diingati dalam hidup seseorang ialah pengalaman pahit.tapi kena keracunan makanan selama seminggu memang over pahit! kih3

SASER STILL IN MY HEART.

p/s  : aritu waktu amik sijil spm kat sekolah , terasa macam dah lama sangat zaman sekolah berlalu.ingat macam baru smalam mendaftar form 4. kih3


klik untuk baca bila di sekolah dulu part 1
klik untuk baca bila di sekolah dulu part 2 

9 comments:

  1. Junior ko masuk tv haritu. Lawan jawab soalan math ngan adi putra. =D

    ReplyDelete
  2. Yuna. Makcik Yuna we <3 you

    ReplyDelete
  3. nostalgic lah baca smbil ada violin music ni

    ReplyDelete
  4. anas,selalu buat aku rindu sser :'(

    ReplyDelete
  5. kan? aku pon rindu jugak lah.hhuhuhu.

    yaya : violin ni masuk kan?

    ReplyDelete
  6. ok.always suit dgn any entries.sambil baca,sambil layan~

    ReplyDelete