Thursday, May 23, 2013

bahan ketawa.

salam alaik.

melihat manusia sanggup bertumbuk , bermandi kata-kata kesat dan berlagak iras-iras sarip dol hanya kerana satu perlawanan bola sepak ialah antara perkara yang menggelikan hati aku hari ini.

geli hati melihat betapa level kedangkalan manusia sudah jauh kedepan dan maju seiring dengan pelancaran samsung S4 .

* * *

teknologi makin maju kedepan , perut makin boyot ke depan , usia makin tua , tapi otak lagi kanak-kanak dari kanak-kanak.

malu la weh. malu .malu. kalian duk bertumbuk luar stadium nak pertahankan tim masing-masing , yang berader2 player yang berlainan tim tadi padahal esok lusa rilek je lepak kedai kopi order teh o ais , sambil-sambil hisap rokok. walaupun melepak di kedai kopi , order teh o ais bukanlah perkara yang salah. nampak?

bila dorang tengok surat kabar(selain utusan malaysia) kot-kot ada berita pergaduhan korang yang maha epik , boleh jadi makin kelaut lagi dorang main lepas ni. kalau nak lagi sedap , aku ada cadangan untuk "hooligans" wannabe ini . letak diorang yang tengah sedap duk bertumbuk tadi dalam kandang singa , kita tengok siapa "tumbuk" siapa.

* * *

mungkin ayat aku nampak kasar , tapi pendirian aku simple , orang yang selesaikan masalah guna kekerasan atau kekuatan fizikal , ialah orang yang bodoh.

sekian.

3 comments: