Tuesday, March 17, 2009

kenangan PRS zon selatan 2008~


assalamualaikum.

ketika aku chat ngan seorang aweks ni,haha dia suh aku uploadkan video time kitorang kat kem PRS kebangsaan tahun lepas.video ni tribute khas tok selataners,iaitu bebudak zon selatan.aku rindu korang sume!! video ni dibuat oleh Mira from Stf and dipasskan kat aku.

video

KEM PRS KEBANGSAAN PERINGKAT SBP 2008.

kem ni leh kate kem paling best pnah aku gi,walopon x de la byk sgt aktiviti die..kene bg motivasi kat dak jah nam,lg ceramah...masuk hutan..yg best bukan kerana aktivitinya tp kerana adventurenya kem tu..hak3..kem ni wat kat UUM,Sintok , kedah. kenapa kem ini best??


1)aku dpt jumpa bebudak dari seluruh sbp, jarang dpt peluang cani.
2)kem tu jauh kat Kedah.mmg best jauh2 ni..hak
3
3)byk awek beb! haha..

4)dpt masuk sempadan thai(ntah betul ntah x pacik tu ckp)
5)dpt release tension wat seme
ntara.( balek kem terus exam..mmg tuuutt )
6)time nak balek saser,bas rosak! agk adventure r perjalanan balek.

Kenapa perjalanan balek dari kem tu adventure??

dari Sintok,kedah ..kami,prs zon selatan pulan
g ke sekolah masing2 naik bas SAKTI.Ada la sorang mamat ni,da sedih sgt kena balek sekolah..die pon kate.."weh, aku x nak balek skola dow..tolong la bagi rosak bas ni".Amik ko! baru 10 min bas bergerak dari Sintok,da rosak..hak3..tu la masin lg mulut tu.



so, kami terpaksa menunggu 2 jam kat tepi jalan kat Changlun sebelum bas dari SBPI Kubang Pasu datang tuk angkut kitorang.da sampai kat SBPI Kubang Pasu,cekgu mat dari SDAR da penin da,cane nak bawak kitorang sume balek ke selatan dari Kedah tu.

Memuler nak naek kereteapi,tp x jd..hek3..kalo jd mesti best..hehe..pk punye pk..cekgu mat beli tiket bas tuk kitorang,baek betul die..n dak2 sume da sedih,kena berpisah.dak johor naek bas laen..dak melaka n n9..

video



naek bas laen..naik bas Thailand!ahaha..abis video menari2 die pasang..aku da ngantuk..lelap je la..5 jam kemudian dgn kepantasan 1 terabyte persecond,sampai r kitorang kat PUDU pkul5 pagi.da sampai PUDU,bas ke seremban hany
a ada pukul 6 pagi,bertenggek la kitorang depan stesen puduraya...ahahaha.



dari stesen PUDU,kitorang naek teksi plak ngan berhimpit-himpit ke stesen bas yg jrknye x sampai 300m tuk naek bas ke seremban...ha3..naek bas double decker beb..hehe..berhimpit-himpit la dlm bas tu..sejam setengah lepas tu..sampai la kat Seremban.da sampai Seremban kul 7.30,kene tunggu plak sejam tuk bas Saser amik kitorang...bertenggek la lg sekali depan terminal one selama sejam..n nilah kerja2 dorang kat dpan term. one..hehe..bas pun sampai n bergeraklah kitorang ke SDAR tuk ke sekolah masing2

video

then,habislah journey kitorang,mmg x kan lupe kem ni,kesusahan yg kitorang alami sebenarnye merapatkan hubungan kitorang..walopon hanya kenal lebey kurang 5 hari. huu~~

kepade sume selataners...aku rindu korang sume..n aku harap...kite dpt jumpe lg! insya allah.... selataners selamanya! -sekian-


4 comments:

  1. HAHAHAHAH
    owesom!!!!
    i luve selataners!!!!
    hehehehe:))

    ReplyDelete
  2. gila smgt lah korang
    cm best je prs
    haha klb koir ku bosan kot? ;p

    -lee

    ReplyDelete
  3. patutlah inspired gila sampai pegang jawatan presiden prs dah skrg ni eh... :P

    ReplyDelete