Tuesday, January 12, 2010

DEMAM.

salam alaik.


POST HARINI SEDIKIT PANJANG.
KATA DAH JARANG UPDATE BLOG.
nak baca .baca.x nak baca.baca.

hello peeps.
demam.yiah.
demam.tu la ko nas.
nak sgt overtime.
amik ko dah demam.
hahaha.aku dah kerja seminggu x henti2 tanpa rehat.
dan hasilnya.demam n batuk serta selsema datang menjenguk.

aritu sampai putrajaya aku cari customer!.
hahaha.nak jugak cukupkan lapan pieces.
oh ye.arini aku reveal la kerja aku.

aku bekerja di international sales marketing company.
as a dealer of celcom broadband.
ala.macam yg korang nampak bukak booth tu.
macam tu la kerja aku.
tapi sumpah aku ckp.
korang nak the real experience.
baek korang join kerja ni.
aku dah kerja 3 minggu.
macam2 org aku jumpa.
terlalu byk nak disenaraikan.
customer bisu.customer pekak.customer foreigner.customer kuat bercerita.
and macam2 lagilah.
bygkan dak office aku yg dah kerja setahun.
haha.

oh ye.
korang maybe fikir kerja ni lekeh.
mcm aku awal2 dulu.
budak hingusan je yg wat.
duk tepi jalan jerit2.
tapi sumpah aku ckp.
gajinya amat lumayan.
terlebih tuk budak lepasan SPM mcm aku.
hahaha.

lepas ni kalau korang jumpe dealer or org yg bg2 pamplet kat tepi2 jalan.
layan la elok2.sebab aku tahu apa perasaan dorang.
cuz hari2 aku lalui.
brader wat muka ketat la.
awek bajet cun tapi jalan hidung tinggi.
orang tak layan.or ade yang kutuk.
ade yg kata kitorang menipu.
budus.nak bagi modem free pon ckp kitorang tipu.
sial.
tapi pengalaman mematangkan.

korang ngeri mendengarnya?
hahaha.amat berbaloi hasil titik peluh korang.
baru rasa duit kerja sendiri.
laen beb feeling dia.
esok aku kerja.harini aku off.demam.
selamat mengganggur semua!

p/s :pehal la drama tv skang tak abis2 cerita hantu dan tahyul.please la producer.fikir la idea baru.



2 comments:

  1. best dow kerje, jeles gilaa weh.
    :D

    ReplyDelete
  2. whoaa bpe gaji kau doe?
    aa meh jual kt almnda, aq pggl mmbe2 aq haha

    ReplyDelete