Sunday, March 22, 2009

hari ini hari ahad :)


assalamualaikum w.b.t

hari ini hari ahad :) hehehe..hari ahad? ade ape eyh ngan harini?? balek skola balek?? yeah..tamat sudah cuti aku selama seminggu kat umah ni..ape yg aku leh simpulkan..cuti ni la yang
paling boring tapi paling saving hehe..aku x gi mane2 pon spt kebiasaan..biasa time cuti gi jamming,gi tgk wayang..pusing2 kl jap..tp cuti ni aku dok umah je ari2..dan membuatkan poket aku masih tebal!..haha..ok gak r duit aku x nipis..leh simpan tuk abis spm nanti!..

sedar x sedar..da nak masuk bulan 4 beb..perjuangan aku ade lg 8 bulan di Saser..haisshh..x lame lg tu beb..bertahan2!! ok la..aku da x de mase da nak tulis panjang2..haha.

"apa yang penting???kerjasama!"

ok..sehingga berjumpa lagi..tata~


Tuesday, March 17, 2009

kenangan PRS zon selatan 2008~


assalamualaikum.

ketika aku chat ngan seorang aweks ni,haha dia suh aku uploadkan video time kitorang kat kem PRS kebangsaan tahun lepas.video ni tribute khas tok selataners,iaitu bebudak zon selatan.aku rindu korang sume!! video ni dibuat oleh Mira from Stf and dipasskan kat aku.

video

KEM PRS KEBANGSAAN PERINGKAT SBP 2008.

kem ni leh kate kem paling best pnah aku gi,walopon x de la byk sgt aktiviti die..kene bg motivasi kat dak jah nam,lg ceramah...masuk hutan..yg best bukan kerana aktivitinya tp kerana adventurenya kem tu..hak3..kem ni wat kat UUM,Sintok , kedah. kenapa kem ini best??


1)aku dpt jumpa bebudak dari seluruh sbp, jarang dpt peluang cani.
2)kem tu jauh kat Kedah.mmg best jauh2 ni..hak
3
3)byk awek beb! haha..

4)dpt masuk sempadan thai(ntah betul ntah x pacik tu ckp)
5)dpt release tension wat seme
ntara.( balek kem terus exam..mmg tuuutt )
6)time nak balek saser,bas rosak! agk adventure r perjalanan balek.

Kenapa perjalanan balek dari kem tu adventure??

dari Sintok,kedah ..kami,prs zon selatan pulan
g ke sekolah masing2 naik bas SAKTI.Ada la sorang mamat ni,da sedih sgt kena balek sekolah..die pon kate.."weh, aku x nak balek skola dow..tolong la bagi rosak bas ni".Amik ko! baru 10 min bas bergerak dari Sintok,da rosak..hak3..tu la masin lg mulut tu.



so, kami terpaksa menunggu 2 jam kat tepi jalan kat Changlun sebelum bas dari SBPI Kubang Pasu datang tuk angkut kitorang.da sampai kat SBPI Kubang Pasu,cekgu mat dari SDAR da penin da,cane nak bawak kitorang sume balek ke selatan dari Kedah tu.

Memuler nak naek kereteapi,tp x jd..hek3..kalo jd mesti best..hehe..pk punye pk..cekgu mat beli tiket bas tuk kitorang,baek betul die..n dak2 sume da sedih,kena berpisah.dak johor naek bas laen..dak melaka n n9..

video



naek bas laen..naik bas Thailand!ahaha..abis video menari2 die pasang..aku da ngantuk..lelap je la..5 jam kemudian dgn kepantasan 1 terabyte persecond,sampai r kitorang kat PUDU pkul5 pagi.da sampai PUDU,bas ke seremban hany
a ada pukul 6 pagi,bertenggek la kitorang depan stesen puduraya...ahahaha.



dari stesen PUDU,kitorang naek teksi plak ngan berhimpit-himpit ke stesen bas yg jrknye x sampai 300m tuk naek bas ke seremban...ha3..naek bas double decker beb..hehe..berhimpit-himpit la dlm bas tu..sejam setengah lepas tu..sampai la kat Seremban.da sampai Seremban kul 7.30,kene tunggu plak sejam tuk bas Saser amik kitorang...bertenggek la lg sekali depan terminal one selama sejam..n nilah kerja2 dorang kat dpan term. one..hehe..bas pun sampai n bergeraklah kitorang ke SDAR tuk ke sekolah masing2

video

then,habislah journey kitorang,mmg x kan lupe kem ni,kesusahan yg kitorang alami sebenarnye merapatkan hubungan kitorang..walopon hanya kenal lebey kurang 5 hari. huu~~

kepade sume selataners...aku rindu korang sume..n aku harap...kite dpt jumpe lg! insya allah.... selataners selamanya! -sekian-


Monday, March 16, 2009

dah cuti eyh?? ahaha


assalamualaikum.

da cuti eyh?? .. kenapa aku da x teruja ngan cuti?? kalo dulu dgr perkataan cuti..mcm nak melompat-lompat mcm kat gig je rasenye..tp skang tidak lg..haha..ade due kemungkinan..satu sebab da byk cuti..yg mane amat mustahil..keh3..n satu lg..sebab x rase feeling cuti..aku rase kemungkinan yg kedua lg logik r..arini da ari ketiga aku cuti..tp cam x de ape je..maybe cuz aku je yg x de aktiviti kot..

aku maen kriket???

ake maen kriket ke?? ahaha... taun ni taun kedua aku men sport ni lepas darjah empat!kire-kire 9 taun yg lalu ..sukan ni x ramai org leh maen kan? rules die pon x ramai org tau..tp siyesly aku da rindu gegile kat sukan ni...

aku mewakili saser time ni lawan hksbp kat sains muzaffar syah..kalah tu kalah la ..x ckup blatih..tp siyes best..walopon aku ni x de la terer pon maen bende alah ni..tp fun r..sukan ni mmg memerlukan skill n kesabaran yg tinggi..ape x nye..maen tgh2 panas kol 1 petang.. n game die lame gile..dekat 2 jam ade kot..kulit x yah cite r..hehe..

aku x kan lupe r pengalaman aku kat mozac tu..walopon aku miss pertandingan menembak pkbm laut yg saser menang..tp x pe r ..

k la...sekadar disini....

~hidup ini ibarat roti,rasalah sedap tawar roti tu..seblum die rosak dan berkulat~

Sunday, March 1, 2009

anaz zag0raz??

ASSALAMUALAIKUM~~

anaz zagoraz?? anaz zorgazoz?? anaz zagorakis? anaz zargazon?? zoragon?? zargogon?? ape lg name..haha...ni la antara sebutan dak2 saser kat aku..haizz...da melekat plak name tu....aku pon x tau cane leyh melekat....

anaz zagoraz tu actually aku amik dari name sorang akhli sejarah greek..name die...anaxagoraz..wakaka..aku edit2 sket...dpt la anaz zagoraz..tp name ni melekat kat saser..asal jumpe aku je..mule la mcm2 sebutan ade..spt yg tersenarai diatas..ape2 pon sebutan tu..aku x kesah..haha...aku x tau nak post ape...skang ngah outing..keyh2...see ya...jgn lupe add myspace baru aku!

-KUMBANGTERBANG-

myspace baru~

pengumuman...

myspace baru aku!! anaz_zagoraz@yahoo.com add jgn x add....huhu..myspace lame aku da kene hack...siot tol...sedih gile aku...ramai contact2 aku dari aku form 2 ade kat situ....camtu je hilang...tp x pe .... patah tumbuh silih berganti..jgn lupe add taw..aku x nak hilang kawan..mekaseh...tata~~~ salam~~